Счетоводство на туристическа агенция

Месечните такси за счетоводни услуги варират, тъй като обикновено собствениците на този вид бизнес предлагат индивидуални фоерти в зависимост от няколко фактора.

Тези фактори са пряко свързани с времето, което е необходимо да отделят служителите на счетоводната къща и дейностите, които трябва да извършват.

Тистическите агенции обикновено действат като посредник, продавайки билети за пътувания. В някои случай те имат и друг вид приходи, но това зависи от спецификите на дейността.

Особености има, тъй като плащанията могат да бъдат организирани по различен начин, а и почти винаги възникват редки казуси с някой клиент, които изискват друг вид отчитане.

Да, обикновено може да получите безплатна или платена консултация, в зависимост от счетоводната фирма и какво всъщност предлага.

Съветваме ви при избора на счетоводител да проведете среща, в която да обсъдите някои детайли от бизнеса, за да разберете доколко счетоводителите са запознати с нормативните актове и какъв опит имат.

Не, това не е задължително. На пазара има хиляди счетоводни фирми, които предлагат дистанционно обслужване. Също така някои от тях са специализирани в работата с определен тип клиент, което е огромен плюс, ако попадате в този таргет.

Вариантите са разнообразни, като сред най-масово разпространените и използвани са:

  • Изпращане на всички документи с куриер или български пощи;
  • Използване на софтуер за прикачване на документите, директно в системата на счетоводителите;
  • Изпращане на файловете по имейл.